Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD:s utspel om nytt förslag: "Ingen liten förändring"

Ett förslag till förändring i arbetet kring kommunens budget och planering har fått Liza-Maria Norlin (KD) att reagera starkt.
– Mitt i den pågående budgetprocessen väljer man att förändra spelplanen, säger hon.

Det handlar om ett nytt sätt att jobba med kommunens budget och planering. En stor förändring, anser Liza-Maria Norlin, gruppledare för Kristdemokraterna. En liten förändring, tycker kommunalrådet Peder Björk (S).

Läs också: Hon ska leda styrelsen när KD i Sundsvall föryngrar sig

– Enkelt förklarat, kan man säga att det kommunfullmäktige beslutar om ska få ett tydligare genomslag i organisationen och att vi dessutom ska ha tydligare målskrivningar i budgeten i fullmäktige. Ytterst handlar det om en tydligare styrning totalt sett, säger Peder Björk.

– Att byta ut kommunens tidigare huvudprocesser i budgeten och ersätta dem med något som kallas prioriterade områden, utan att specificera vilka dessa är, är ingen liten förändring, säger Liza-Maria Norlin.

KD-politikern riktar hård kritik mot att förslaget om förändringen har lagts fram som ett undantag från ett befintligt beslut som fattades 2007.

– Att namnge ett ärende i handlingarna som ett undantag när det i verkligheten är en stor förändring, är att lägga dimråder och näst intill maktmissbruk. Jag tycker att det är väldigt dåligt att man inte haft en bättre kommunikation med partierna, säger hon.

Något som Peder Björk inte håller med om.

– Det här är snarare ett tecken på att man inom oppositionen inte pratar med varandra, säger han.

Läs också: KD riktar kritik mot landstingsmajoriteten: "Skrämmande att inte ta personalens varningssignaler på allvar"