Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kents sista album släpps i maj

Rockbandet Kent dör den 17 december 2016. Dessförinnan kommer ett nytt album och en turné, bekräftar bandet i ett pressmeddelande.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

På söndagskvällen publicerade det svenska rockbandet Kent en video med titeln "Då som nu för alltid" som mot slutet innehåller budskapen "16 maj 1990 - 17 december 2016", "Sista albumet" och "Sista turnén". På måndagsmorgonen släpptes första singeln från bandets kommande tolfte album: "Då som nu för alltid", som släpps den 20 maj.

Bandet släpper även ett "Greatest hits"-album, samt turnerar under hösten med avslutning på Tele 2 arena i Stockholm den 17 december.

Förra månaden blev Kent, som består av Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen och Sami Sirviö, invalda i Swedish Music Hall of Fame.

Det flerfaldigt Grammisbelönade bandet, som bildades i Eskilstuna 1990 under namnet "Jones & Giftet", släppte sin senaste skiva "Tigerdrottningen" 2014.

LÄS ÄVEN: Kents avskedsturné till Ö-vik

Förra året gjorde bandet några festivalspelningar, i Bråvalla i Norrköping, Finland och Danmark. Året före ordnade Kent sin egen festival Kentfest, i Göteborg och i Stockholm.

Den mest berömda spelningen gjorde bandet 2003, inför ett fullsatt Stockholms stadion. Kent hade uppmanat publiken att klä sig helt i vitt, något de både hyllades och kritiserades för.

LÄS ÄVEN: Kents besked i ny mystisk musikvideo