Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Keramiska vidunder ställs ut i Ånge: "En spännande transformation"

Keramik modell större är vad som just nu visas upp i Centralhusets konsthall i Ånge. En utställning signerad Annkatrine Karlstrand.

Det går inte att missa de föremål som utgör grund i oktober månads utställning i Centralhuset, Ånge. Det behövs inget förstoringsglas om man säger som så.

Läs också: Ansöker om kameraövervakning av sCentralhuset i Ånge

På golv och längs väggar står ett 20-tal keramiska föremål, alla av det större formatet och med Annkatrine Karlstrands signatur. En konstnär som hittar kreativ passion i skapandet med lera.

"Det är en så spännande transformation. Den mjuka leran, formandet, bränningen och slutligen det mycket hårda beständiga resultatet", förklarar hon i den beskrivning av sig själv som finns att läsa i anslutning till föremålen.

Läs också: Knasiga och lekfulla kontraster i keramikerns arkitektritade 60-talsvilla: "Det blir mer liv så"

Värd för utställningen är Ljungandalens konstförening, och i helgen hölls också vernissage. Sista datum för att se utställningen är 5 november.