Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappad Sundsvallsflicka hittad efter två år

Den 7-åriga Sundsvallsflickan har varit försvunnen tillsammans med sin mamma och mormor sedan 1 augusti 2008.

I går kväll skedde en massiv polisinsats, med bland annat nationella insatsstyrkan, mot en husvagn i nordvästra Hälsingland.

Flickan omhändertogs, medan mor och mormor greps av polisen.

Annons

Eftersom polisen befarade att den 7-åriga flickan svävade i allvarlig fara genomfördes insatsen med stor försiktighet.

Genom ett tips hade man fått veta att Sundsvallskvinnornas bil och husvagn stod parkerade utanför byn Hamra utanför Los. Mamman till flickan var efterlyst och anhållen i sin frånvaro för grov egenmäktighet med barn.

Klockan 19.03 greps de båda kvinnorna och den 7-åriga dottern omhändertogs av socialtjänsten. Enligt polisen gick ingripandet lugnt tillväga.

– Kvinnorna är fortsatt anhållna och kommer att föras hit till Sundsvall under dagen, säger Börje Öhman vid polisen i Västernorrland.

Hur flickan mår i dagsläget kan han inte uttala sig om.

Hela ärendet har sin bakgrund i en infekterad vårdnadstvist. Den 1 augusti 2008 anmälde flickans pappa att barnet försvunnit tillsammans med mamman. Sedan dess har hon varit spårlöst borta och pappan har endast fått sporadiska livstecken.

– Vi har satsat rätt stora resurser på att hitta dem, säger Börje Öhman.