Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappades och fördes till Sundsvall i bagagelucka – tvingades ta mängder av sms-lån

Paret tvingade mannen att lägga sig i bagageluckan på sin egen bil – sedan höll man honom fången i över ett dygn och tvingade honom att ta mängder av sms-lån.
Nu åtalas en man från Sundsvall för människorov.

Den misstänkte mannen och kvinnan, som är i 20-årsåldern, greps den 12 oktober efter en stor polisinsats. Enligt stämningsansökan ska paret ha lurat mannen till en parkering i Bro i Uppland. Från den 10 oktober och två dagar framåt ska paret sedan ha hotat och utövat utpressning mot mannen.

Läs mer: Misstänkt människorov i Sundsvall – tungt beväpnad polis slog till mot lägenhet

Den misstänkte mannen, som kommer från Sundsvall, ska ha hotat sitt offer med ett vasst föremål och tvingat honom att lägga sig i bagageutrymmet på sin egen bil. Sedan har paret kört till en förort i Stockholms-området innan man kört vidare till Sundsvall och därefter söderut igen.

Under kidnappningen, som varade i 30 timmar, har paret hotat mannen med ett metallrör samt uttalat ord med innebörden att mannen ska dödas.

För Plus-kunder: Åklagaren om människorovet i Sundsvall: "Finns en anledning att de tagit sig dit"

Vid minst två tillfällen under kidnappningen ska mannen ha blivit utsatt för misshandel. Han har fått sparkar och slag mot kroppen, slag i huvudet och sparkar mot benet.

Med våld och hot om våld har paret sedan tvingat mannen att ta sms-lån för över 60 000 kronor. Mer än hälften av pengarna ska sedan ha kommit gärningsmännen till godo.

Nu åtalas paret misstänkta för människorov. Mannen åtalas även för narkotikabrott i samband med gripandet.