Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Killers har blivit mesiga

The Killers
Day & Age

Las Vegas-bandet The Killers hade jag placerat i ett rockfack. Även om det varit svårt att veta hur bandet själva vill låta. Och bandet har knappast försökt att hitta sig själva med nya plattan Day & Age. Att gå från rock till den mesiga syntrock som bandet nu visar upp känns bara fel.

Alla styrkor som de förra plattorna hade är borta. Kvar står Brandon Flowers med sin sång (som också gör sig bättre på de gamla låtarna med mer fart och riv i) och de melodiösa låtarna som varken berör eller gör intryck. Att säga att det låter slätstruket får ses som ett snällt ord i sammanhanget.

Kanske får man en eller två radiohits med den här skivan, kanske inte. Men det är ingen bra skiva. Och när saxofonen åker fram på låten I Can´t Stay och discodunket börjar på 80-talslåten Human känns det bara löjligt.