Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kitty inburad igen

För sex år sedan satt Kitty Jutbring inlåst i Big brother-huset. Nu ska hon sitta inlåst igen, men den här gången för välgörenhets skull i Musikhjälpen.
 Jag tvekade aldrig att tacka ja till det här. Jag älskar att göra tv och radio och allt kommer att ske väldigt spontant. Sedan är det ju kul att kunna hjälpa folk samtidigt, säger Kitty Jutbring.

Hon syns just nu i SVT:s ungdomssatsning Hasses brorsas låtsassyrras kompis, hon sitter i Relationsrådet i Christer i P 3 och skriver krönikor för Aftonbladet. Att vara offentlig är ingenting som skrämmer henne.

Det viktigaste är att vara sig själv. Min största skräck är att bli två personer - en person när jag jobbar och en när jag är hemma, förklarar hon.

I Musikhjälpen kommer Kitty Jutbring att sitta inlåst offentligt för andra gången. Sist var det i Big brother-huset, nu är det i en glasbur i centrala Malmö tillsammans med radioprofilerna Henrik Torehammar och Ehsan Noroozi. Där ska de sända radio och tv dygnet runt - utan mat. Målet är att på ett nytt sätt rikta uppmärksamhet åt humanitära katastrofer och folk i nöd.

Hur förbereder du dig för att sitta inlåst utan mat?

Jag har fått massa råd om fasta av Ola Salo och hans tjej. Så ska jag försöka sova och äta innan kanske. Det enda jag är orolig för är det här med maten, annars tror jag att jag kommer att tycka att det är skitkul.

Aldrig. Förra veckan gick jag utan mat i några timmar och jag tyckte så himla synd om mig själv. Jag blev helt personlighetsförändrad, så det här kan bli spännande.

Vad kommer din roll att vara i Musikhjälpen?

Åt Henrik kommer jag att vara storasyster och polare. Ehsan har jag inte så stor uppfattning om, men båda killarna verkar enkla och härliga.

Varför tror du att de valde just dig?

Kanske för att jag engagerar mig på riktigt. Eller för att jag bjuder på mina osäkerheter.

Vad händer när Musikhjälpen är slut?

Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta på SVT, jag har några idéer till nya program. Men först ska jag göra ett hemligt konstigt projekt som ni får se någon gång i vår.