Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjell Lönnå hedersledamot av Norrlands nation

Norrlands studentnation i Uppsala har utsett Kjell Lönnå till hedersledamot.

Den 7 december beslöt nationens medlemsmöte Landskap att kalla honom som hedersledamot, en av nationens största hedersbetygelser.

Anledningen är att han i mer än 60 år varit en aktiv person i Sundsvalls och Sveriges musikliv. "Genom sitt körledarskap har Kjell spridit namnet Sundsvall till världens alla hörn och därmed satt Sundsvall och Norrland på kartan. Genom sina gärningar har Kjell verkat för att Medelpad och i förlängningen Norrland kunnat utvecklas som ett musikaliskt centrum i Sverige".

– Det känns mycket hedrande och fantastiskt glädjande att min musikaliska gärning uppmärksammas med en sådan hedersbetygelse. Jag har fått många utmärkelser tidigare, men inte från akademiskt håll så det känns väldigt uppmuntrande. Jag ser verkligen fram emot installationen, säger Kjell Lönnå.

Han installeras vid en högtid den 21 maj och får diplom, nationsband, guldbekransad nationsnål och sångbok.