Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjell Persson har avlidit

, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 76 år.

Han föddes i Valbo, Gästrikland, och flyttade så småningom till Gävle och Stockholm. På 1950-talet kom han till Sundsvall.

Redan i 15-årsåldern gick Kjell med i SSU och har sedan arbetat aktivt i socialdemokratiska partiet, bland annat i Skönsberg där han var ordförande samt i Bosvedjan. Han var kommunfullmäktigeledamot i 14 år och nämndeman i tingsrätten ett antal år. Kjell var även aktiv i kyrkorådets fullmäktige i Sköns församling samt kyrkvärd. Han har även varit engagerad inom Lutherhjälpen. Fram till helt nyligen var han verksam i styrelsen i Tornfalkens samfällighet. Han var medlem i Förenade gamla druidorden, FGDO.

Kjell började i tidig ålder som springpojke i Konsum. Han arbetade inom kooperationen i många år och var när han slutade butiksföreståndare. Ortviken blev nästa arbetsplats. Där jobbade han i 32 år, fram till sin pensionering vid 60 års ålder.

I sin ungdom gifte Kjell sig. Paret fick barnen Ulf och Kristina men gick senare skilda vägar. 1985 gifte Kjell om sig med Gunny, född Delberg, från Sundsvall.

Musik var ett stort intresse, Kjell spelade både dragspel och gitarr. Tillsammans med hustrun och skogskatten Frida har han utforskat stora delar av Europa med husbil. Matlagning var en annan hobby.

Närmast anhöriga är hustrun Gunny, barnen Ulf och Kristina med familjer samt syskon med familjer.