Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagomuren kring en döende citykärna – gör något åt det själv

Annons

Det är inte ovanligt att läsa om butiksdöden eller om citykärnor som dör på grund av handelsplatser. Länge har handeln också påverkats av näthandeln, det är inget nytt. Det är fakta. Inte alternativ fakta. Människan fortsätter att klaga över att deras handel i city dör. Eller för den delen även att landsbygden dör – men gör inte många insatser själva för att bromsa denna negativa utveckling.

Läs också: Sundsvalls stad är vacker – men död

Lathet, bekvämlighet och total ignorans av att bidra till ett samhälles fortsatta levnad bidrar till dagens situation. Vi är stressade (kom igen, så stressade är vi inte) och tänker att det vore skönt om matkassen faktiskt levererades hem till dörren trots att matbutiken ligger 250 meter bort. Det finns en oerhört enkel insats man kan göra som konsument om man vill ha kvar sin cityhandel och levande stad – gå in till city och köp de där strumporna på Götes Herrekipering eller tvättmaskinen på Hannas vitvaror.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ja, det må kosta 250 kronor extra för det sistnämnda. Men du stöder cityhandeln. Du stöder även 30-åriga Hanna som tror på personliga möten och som investerat alla sparpengar i företaget. Samma sak med Göte som snart går i pension men som älskar att sälja kvalité. Fortsätter man handla strumpor över nätet från Kina, konsumeringsdag i Birsta och hemleverans av matkasse så kommer det inte finnas en cityhandel längre och Stenstan kommer vara just en stenstad – utan mjuka värden. Var med och påverka i stället! Klagandet är så 2005.

NK

Läs mer insändare om Stenstan:

Ett enda höghus kan inte rädda Stenstan

Gör stan levande även på dagtid – bygg Torg1

Torg1 ett absurt projekt

Bakåtsträvande eller utvecklare av staden?

Stenstan i Sundsvall är ett intresse för hela landet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons