Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klar seger för Selånger mot Söråker i bandyderbyt

Gästande Selånger tog tidigt kommandot och avgjorde matchen. Uppförbacken för Söråker blev för lång.
– Vi kände att det var vår match. Det är ren stolthet jag känner, säger Selångers tränare Simon Hansson.

Det var upplagt för ett hett derby mellan serieledande Selånger och tabelltrean Söråker som båda är i storform. Men det var gästerna som tog greppet om matchen på ett regnigt och blåsigt Söråkers IP. Hemmalaget fick se sin första förlust på åtta matchen.

– Det var tråkigt att det drog iväg så mycket, vi hade kunnat spela mycket bättre. Vi var spända och bar på nervositet och då låste det sig för oss, säger Söråkers tränare Kåre Öberg.

Selånger inledde med långa bollar och det skulle dröja 20 minuter innan laget kunde ta ledningen och utöka den till 0–3 innan den första halvleken var över.

– Vi fokuserade på långa bollar i början av matchen på grund av vädret. När det slutade regna inför den andra halvleken fortsatte vi ändå på samma bana eftersom det gick så bra i den första halvleken, säger Simon Hansson.

Och i den sista halvleken var det Selånger som avgjorde matchen. Gästerna hade tempo i sin skridskoåkning och ett fint passningsspel.

– Vi gjorde verkligen uppoffringar och åt upp dem. När de kom igenom vårt försvar åkte vi ikapp och stressade dem, säger Simon Hansson.

Bortalaget kunde göra 0–4 efter tio minuter och utökade till 0–5 strax därefter, något som tog hårt på Söråker.

– De hade mer fart än oss men vår insats var helt under vår prestationsförmåga. Det kändes aldrig stabilt. Vi lyckades inte hitta varandra och jobba ihop, säger Kåre Öberg.

Selånger utökade sin ledning till 0–7 i slutet av matchen. Det såg länge ut att bli mållöst för hemmalaget som dock kunde göra 1–7 strax innan slutsignalen.

– Det är ett så stort hjärta i den här insatsen. Vi är som en familj och vi vet vart vi vill. Vi går igenom en resa tillsammans och det gör oss starka. Jag är så otroligt stolt över grabbarna, säger Simon Hansson.

För både Selånger och Söråker väntar härnäst tabelltvåan Nyborg.