Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att åka utför med nytt hopp i Skönviksbacken

Nu är det klart att kasta sig utför Skönviksberget.
Under söndagen är det äntligen premiär i backen.
– Vi öppnar ända uppifrån och i backen finns det en riktigt rolig nyhet, säger Roger Höglund.

Starten har fördröjts men nu öppnar äntligen hela nedfarten och Roger Höglund, ordförande i Skönviksalliansen som driver backen på ideell basis, är riktigt nöjd.

– Det ser jättebra ut och nu är det bara att köra, säger han.

Hela konstsnöanläggningen i backen är ny men under fredagen kom det en leverans från Stockholm som man längtat länge efter på Skönviksberget.

Det är en "Big Air Bag" stor hoppkudde som kommer att placeras ut längst ner i backen. På Skönviksberget har man haft en liknande hoppkudde under Natt i backen-evenemangen men nu har man skaffat en alldeles egen.

– Det blir roligt att ha något nytt i backen. Att hoppkudden är populär råder det ingen tvekan om för det brukar vara lång kö till den, säger Roger Höglund.

Att det dröjt så länge som till mitten av januari att öppna backen beror naturligtvis på vädret. Men det har även varit lite problem med den nya konstsnöanläggningen i backen.

– Det har varit lite barnsjukdomar under de första veckorna men sedan har det fungerat perfekt och vi är ju inte så långt efter de andra backarna, säger Roger Höglund som också vill passa på att tacka kultur- och teknikförvaltningen för all hjälp de fått under uppstartsarbetet.

Nu ser man fram emot en riktigt lovande säsong. Redan nu har det sålts en hel del liftkort och evenemanget med Natt i backen kommer att fortsätta.