Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Gif Sundsvall får möta Malmö i cupen

På torsdag lottas gruppspelet i Svenska cupen. De seedade lagen är redan utplacerade parvis och klart är att Gif Sundsvall får möta Malmö.

Annons

Det är totalt 32 lag som är kvar i Svenska cupen som i nästa omgång avgörs genom gruppspel i slutet av februari och början av mars. De 16 seedade lagen har utifrån sin rankning placerats ut två och två i de åtta grupperna, resterande 16 lag, ska sedan lottas in mot dessa.

Svenska mästarna IFK Norrköping har lagts in i grupp 1 tillsammans med 16:e-rankade superettavinnaren Jönköpings Södra och resterande efter allsvenska placeringen enligt följande grupp 2: IFK Göteborg och Halmstads BK, grupp 3: AIK och Falkenberg, grupp 4: Elfsborg och Kalmar FF, grupp 5: Malmö FF och Gif Sundsvall, grupp 6: Djurgården och Hammarby, grupp 7: Häcken och Gefle, och grupp 8: Helsingborg och Örebro.

Ytterligare två lag ska alltså lottas in Giffarna och Champions League-laget Malmö FF. Fördelning av hemmamatcher mellan elitlagen är dock satta så att det högst rankade laget har rätt till två hemmamatcher, vilket innebär att Sundsvall får möta Malmö på bortaplan i tredje och sista gruppomgången helgen 5–6 mars.

De åtta gruppsegrarna är kvalificerade för kvartsfinalerna.