Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för högintressant kval till herrarnas division 3 – här är hela spelschemat

Hänger KB 65 kvar eller kan Höga Kusten, Ope eller Sund sno platsen av dem?
Det återstår att se.
På lördag inleds det korta och intensiva kvalet till herrarnas division 3 mellersta Norrland.

Nykomlingen och Ö-vikslaget KB 65 låg ett tag riktigt pyrt till i bottenskiktet på den mellersta trean, men en fin avslutning på hösten gjorde att laget till slut kunde säkra kvalplatsen med fyra poängs marginal.

Läs också: Stor prövning väntar för KB65 – lagkaptenens känslor inför kvalet: "Det finns ingenting annat"

Nu får laget leva med att bli jagat villebråd när kvalserien tar vid. För motståndet i den tre omgångar korta serien står den ångermanländska rivalen Höga Kusten, tillsammans med Ope från Jämtland och Sund från Medelpad.

Höga Kustens deltagande är en historia för sig. Junsele slutade tvåa i den ångermanländska fyran men tackade nej till kvalplatsen – precis som ytterligare tre lag efter dem. Till slut nappade Höga Kusten på erbjudandet, trots att laget bara slutade på sjunde plats i tabellen.

Ope slutade på tredje plats i division 4 Jämtland/Härjedalen, på samma poäng som andraplacerade IFK Östersund 2. De sistnämnda kvalar inte uppåt och därför landar kvallotten hos Ope.

En andraplats i Medelpad blev det för Sund, som stått för en riktigt stark säsong. Laget samlade ihop 41 poäng på 18 seriematcher och var bara målskillnad från att ta sig direkt till division 3. Vann serien gjorde istället Kubikenborg, som även de skrapade ihop 41 poäng.

Läs också: Målfest när Sund besegrade Söråker

Nu väntar ett ovisst och spännande kval för hela den ovanstående kvartetten.

Här är hela spelschemat:

Lördag 7 oktober: Sund–Höga Kusten (14.00), Ope–KB 65 (14.00).

Lördag 14 oktober: Höga Kusten–Ope (14.00), KB 65–Sund (14.00).

Söndag 22 oktober: Sund–Ope (13.00), KB 65–Höga Kusten (13.00).