Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med bidrag till ridvägar

Planerna med att färdigställa ridvägar i Njurunda går vidare. Nu har föreningen bakom projektet fått bidrag som gör att den första sträckan kan påbörjas.

– Det känns kanon att det börjar hända lite, säger ordförande Erik Hjort.

Mingen Skrängstasjöns intresseförening har jobbat länge med att planera för nya ridvägar i Njurunda. År 2009 stod en förstudie klar och efter det har föreningen sökt EU pengar för projektet. Och nu har man fått klartecken till ett första bidrag på 300 000 kronor. De pengarna gör att föreningen kan starta upp arbetet med att planera för ridvägarna ganska omgående.

– Förhoppningsvis kan vi komma igång redan i höst med att fastställa en led, säger Erik Hjort, ordförande i Mingen Skrängstasjöns intresseförening.

Den först ledsträckningen som planeras går runt just Skränstasjön och vidare ner till Bergafjärden. Men innan allt är klart måste man få tillstånd från alla markägare som berörs av friluftslederna och redan nu är man på god väg att få de godkänt.

– Vi har redan nu fått klartecken från flera av de tillfrågade, säger Erik Hjort.

Vad man mer kommer att titta på i förstaläget är hur många broar som måste till över bäckar och åar i området.

– Det gör vi för att de överfarterna kommer att bli mest kostsamma, förklarar Erik Hjort.