Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med fyra nya tisdagsträffar

Kvinnorna på salteriet och Tynderös fångstgropar.
Det är en del av det spännande innehållet från höstens tisdagsträffar.

För sjätte året i rad arrangeras tisdagsträffarna på Tynderö bygdegård. Arbetet med höstens träffar kom i gång lite senare än vanligt och det gör att man bara hinner med fyra tisdagsmöten.

– Nu har vi hållit på så länge att det börjar bli svårt att hitta ämnen till träffarna, men vi har hittat fyra ämnen som vi tror är intressanta, säger Anders Lagerqvist, ordförande i Tynderö Bygdegårdsförening.

Första träffen sker tisdagen den 4 november och då handlar det om Tynderö sockens store donator och välgörare som var aktiv på 1700-talet.

– Vi håller fortfarande på och arbetar med den föreläsningen, säger Anders Lagerqvist.

Vidare kommer det att berättas om industrialiseringen i Söråker och den mindre varianten av industrier ute på Tynderö. Det kommer också blir ett föredrag om Tynderös rösen och fångstgropar. Sedan avslutas höstens föreläsningsserie med berättelser om kvinnorna i salterirörelsen under mitten av 1900-talet.

Tisdagsträffarna är ett samarrangemang mellan, Bygdegårdsföreningen, Hembygdsföreningen, Tynderö Fiskareförening och Åstö fiskarmuseienämnd.