Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med nya ägare till Torpshammars herrgård

I förra veckan blev det klart att Torpshammars herrgård får nya ägare. Något som innebär att Peo Jönis och Jennie Särlefalk nu kan tacka för sig.
– Det har varit helt fantastiskt roliga år, säger Peo Jönis.

Annons

Våren 2014 så tog Peo Jönis och Jennie Särlefalk beslut om att det var dags att sätta punkt för tiden vid Torpshammars herrgård och återvända till släkt och vänner i Mälardalen. Ett återtåg som länge såg ut att ske redan i början av året, men som fick skjutas upp då ägarbytet aldrig blev av.

Läs mer: De nya ägarna drog sig ur köpet av Torpshammars herrgård

Men nu har kontrakt skrivits med en ny köpare, och den här gången ska det enligt Peo Jönis inte finnas några tuvor kvar som kan stjälpa.

– Det blev helt klart i onsdags, alla papper är inskickade, säger han när ST ringer upp efter helgen.

Därmed sätter han och Jennie punkt för vad som beskrivs som nio "fantastiskt roliga år".

– Vi har fått ett otroligt bemötande och många ryggdunkningar. Det har varit samma känsla som att stå på scenen och få ta emot applåder nästan, säger Peo Jönis, som också tar med sig minnet av många intressanta gäster och livshändelser som varit av stor personlig betydelse.

– Jag har fyllt och firat min 60-årsdag där och Jennie sin 50-årsdag. Och så har jag gift bort min äldsta dotter där, så självklart har den här tiden i Torpshammar betytt mycket för oss, säger Peo Jönis.

De nya ägarna är enligt Peo Jönis ett par som redan bedriver en liknande verksamhet i Västernorrland, närmare bestämt vid Salsåkers herrgård i Nordingrå kommun

– Vi var faktiskt och tittade på den herrgården först innan vi köpte i Torpshammar, och vad jag har förstått så har de ambitionen att bedriva båda herrgårdarna parallellt, säger Peo Jönis som överlämnar nycklarna tillsammans med en välfylld julbordslista och närmare tiotalet bröllopsbokningar nästa år.

ST har sökt de nya ägarna till Torpshammars herrgård, men utan framgång.