Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: NHK Arena blir Timrås nya arenanamn: "Känns fantastiskt bra"

Timrå Isstadion är ett minne blott.
I framtiden kommer klubben att spela i NHK Arena.
Det blev klart under tisdagen när Timrå höll en presskonferens om det nya arenanamnet.
– Det känns fantastiskt bra, säger marknadschefen Patrik Bylund.

Timrå har letat efter en ny arenasponsor ända sedan samarbetet med E.ON Arena avslutades.

Nu, efter en säsong där lagets hemmaborg kallats Timrå Isstadion, har ett nytt namn presenterats. Det är företaget Norrlands Hall & Kapell AB som valt att gå in som arenasponsor.

LÄS MER: Han är Timrås senaste nyförvärv: "Bra karaktär"

Sporten livesände presskonferensen där Timrå annonserade att laget i framtiden kommer spela i NHK Arena. Avtalet är skrivet över tre säsonger.

– Det är ett företag som växer och expanderar hela tiden. Det känns otroligt bra. Det är företag som dessa vi vill samarbeta med, säger Patrik Bylund och fortsätter.

– Detta behövde Timrå. Nu har vi inte en tom vägg utan vi har fått ett arenanamn. Vi har diskuterat detta ett par månader och vi har kommit varandra närmare hela tiden. Jag är supernöjd med avtalet.

LÄS MER: Succéstart på försäljningen för Timrå IK: "Det är ett otroligt tryck"

Inom sex veckor räknar med att skyltarna med det nya namnet ska sitta på väggen. Hur den ekonomiska uppgörelsen ser ut vill ingen av parterna kommentera.

Klart är att den betyder mycket för ett Timrå IK som har en ansträngd ekonomi.

– Det känns tryggt att ha en stabil partner när vi nu tar nästa steg i vår fortsatta utveckling, säger Patrik Bylund.

Timrå kommun äger arenan sedan hösten 2015, och kommunalrådet Ewa Lindstrand har följt turerna kring ett nytt arenanamn på nära håll. I avtalet mellan kommunen och Timrå IK står det inskrivet att föreningen har rätt att sälja arenanamnet.

– Det känns mycket bra att ett nytt företag nu tar ansvar för arenanamnet. Det är efterlängtat. Och självklart är det extra roligt att just NHK som en framgångsrik lokal aktör med en stark känsla för Timrå IK träder fram. Det skapar framtidstro för andra sponsrande företag och organisationer inför den kommande säsongen, säger Lindstrand i ett pressmeddelande.

SE MER: Timrås ordförande om nya arenaavtalet och sin framtid: "Det är andra som bestämmer"

SE MER: Så ser Timrås ekonomiska läge ut i dag: "Det är väldigt ansträngt"