Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Rullstolsburna Matilda från Njutånger har fått sin travlicens – först i Sverige

Nu har Matilda Persson från Njutånger fått sin travlicens. Därmed är hon först i Sverige att som rullstolsburen ha tagit kör- och tränarlicens.
– Det känns jättestort, framför allt för mig själv, säger Matilda Persson.

Matilda Persson fick glädjebeskedet när hon var på sjukhuset i Sandviken, där hon varit på plats för rehabbehandling under veckan. Hon hade fått veta att licensen skulle kunna gå igenom denna vecka och hade tidigare under dagen varit inne på Svensk travsports hemsida för att se om det gått igenom, men då fanns det inte där.

Läs även: Nu är licensen nära för Matilda Persson

– Det var när jag satt och kollade på travet på kvällen som jag gick in igen och såg det. Det kändes väldigt bra, berättar Persson, som inte hade möjlighet till något större firande just då.

– Jag skrev det direkt på Facebook, det blev väl på sätt och vis mitt firande, berättar Persson med ett skratt och fortsätter:

– I dag får jag åka hem, så då får jag väl fira med att mocka boxar eller något, säger Persson.

Läs även: Hästarna lindrar smärtan

Facebookinlägget, där hon skrev "Nu är äntligen allt med licensen klart och registrerat och det känns så jäkla fantastiskt bra" var vid lunchtid under fredagen gillat av över 300 användare.

Matilda Persson har redan börjat planera för framtiden och siktar på att kunna starta i februari.

– Det känns otroligt nervöst, men så klart jättespännande också, säger Persson.

Hon är nu Sveriges första rullstolsburna med kör- och tränarlicens efter att ha jobbat mot målet sedan hon fick klartecken från travförbundet att köra i en speciell säkerhetsvagn för snart två år sedan.

– Det känns jättestort, framför allt för mig själv. Jag har övervunnit många hinder på vägen hit, säger Persson.

Läs mer: Efter första segern: "Nära att jag började grina"

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik