Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Selångers herrlag drar sig ur fotbollstvåan: "Har varit väldigt svårt"

Selånger FK drar sig ur fotbollstvåan. Spelarbristen gjorde det till slut omöjligt för laget att fortsätta spela.
– Det är så klart jättetråkigt, säger föreningens ordförande Mattias Byström.

Det har sett tungt ut länge och under tisdagskvällen höll Selånger FK ett spelarmöte. Ett möte som slutade med ett beslut om att inte spela i division II kommande säsong.

– Laget kommer att slutföra Mittmediacupen, men sen kommer de inte att fortsätta i Selånger, säger Mattias Byström.

Läs också: Djup kris i Selånger FK – herrlaget uppges lämna fotbollstvåan

Spelarbristen var ett faktum och redan för ett par veckor sedan skrev ST-sporten att herrlaget var på väg att dra sig ur fotbollstvåan. Då beskrev den nygamla tränaren Anders Högman det som en "brant uppförsbacke". En uppförsbacke, som till slut alltså blev för brant för föreningen att mäkta med.

– Det är så klart jättetråkigt för föreningen och för spelarna, men det har varit väldigt svårt att få tag i spelare och nu gick det inte längre, säger Mattias Byström.

Efter mötet hyllar Mattias Byström spelarna, som trots att de inte ens varit en full startelva, ända in i slutet har krigat för föreningen och laget – och för att kunna fortsätta spela fotboll för Selånger i division II.

– Vi har väldigt duktiga spelare och de har försökt, men spelarbristen gör att vi tyvärr inte kan fortsätta, säger Byström.

Läs också: Selångertränaren om lagets situation: Vår ambition är att köra

Att börja om med spelarna i en lägre division är inte aktuellt.

– Det här är division II-spelare och de hör hemma i division II. Vi kommer börja om med ett seniorlag, men när och hur det blir har vi inte hunnit tänka på än, säger Mattias Byström.

Nu kommer föreningen att sätta sig och planera inför framtiden och hur de går vidare.

– Vi måste sätta oss ner och se över vilka möjligheter som finns och hur vi kan gå vidare. Vi har inte hunnit fundera på det, säger Mattias Byström.

Läs också: Krönika om Selångers kris: Ruinserien har krävt ytterligare ett offer