Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: SHL-meriterade spelaren stannar i Timrå IK – har förlängt kontraktet

Erik Lindhagen stannar i Timrå IK.
28-åringen har kommit överens med klubben om en förlängning av kontraktet till 31 januari.
– Tanken är att han ska fortsätta som back och där har han gjort det riktigt bra, säger sportchefen Kent Norberg.

Annons

Den tidigare Linköping- och Södertäljespelaren kom till Timrå i början av oktober, men kontraktet gällde bara fram till slutet av december.

Nu står det klart att Erik Lindhagen, som har över 200 SHL-matcher på meritlistan, stannar i det rödvita laget och Hockeyallsvenskan.

– Vi har gjort en förlängning med honom, till 31 januari till att börja med. Jag tycker att han har gjort det bra och han är jäkligt omtyckt i gruppen och som back har han varit riktigt bra. Sedan är det ju en fördel att han kan spela forward också, säger Kent Norberg.

När Lindhagen värvades var han tänkt som forward, men efter skador på backsidan har 28-åringen fått vikariera som försvarsspelare och där hoppas alltså Kent Norberg att han kan fortsätta.

Varför blev det en ny korttidslösning och inte ett kontrakt resten av säsongen nu?

– Vi får se var vi ligger i slutet av januari. Transferfönstret är lite senare och på det här sättet finns det en chans för honom att leta någonting annat mot slutet av säsongen om det är så att vi inte förlänger igen. Andemeningen är att behålla honom resten av säsongen och vi siktar ju på att gå vidare till play off och då vill vi ju behålla honom, säger Kent Norberg.

Sportchefen jobbar nu på att även förlänga kontraktet med finske backen Niklas Tikkinen, som hade ett avtal som gick ut efter matchen mot Vita Hästen

– Jag ska försöka prata med hans agent redan i kväll. Vi hoppas att vi kan behålla honom och känslan är god, men ingenting är ju klart, säger Norberg.

Vad säger du om Tikkinens prestation i Timrå IK?

– Jag tycker att Niklas började bra, men han fick sedan en liten dipp. Han är spelskicklig och tillför vissa saker, bland annat sitt passningsspel. Jag tycker att vi har fått in en typ av back som vi inte har haft så många av.

På annandagen spelar Timrå IK nästa match, mot Tingsryd på bortais.