Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Sundsvall Hockey värvar back inför kvalet

Sundsvall förstärker truppen inför kvalet.
Hudiksvalls Mathias Eriksson kommer in i laget.
– Det blev klart under dagen här, säger Mathias Eriksson.

Det har varit tyst hela dagen när det kommer till Sundsvall Hockey och Timrå, men nu börjar det röra på sig.

Under måndagskvällen gjorde Sundsvall klart med 26-årige backen Mathias Eriksson från Hudiksvall, något som hockeybloggaren MrMadhawk först berättade.

– Det ska bli jättekul och spännande. Sedan är det ju ett snäpp upp än vad man är van vid, säger Eriksson själv när ST-sporten når honom.

LÄS MER: Sundsvall Hockey hos Kronofogden – ordföranden: "Likviditeten är och har varit ansträngd"

26-åringen har varit Hudiksvall trogen genom hela sin karriär. Ett Hudiksvall vars säsong tog slut under helgen då det stod klart att de inte tar sig vidare till play off-spel.

– Det blev inte som vi hade tänkt oss, säsongen tog slut alldeles för fort. vi siktade längre än Allettan. Man hade ju siktat på en längre säsong, så det var en besvikelse att det blev kortare, säger Eriksson.

Sedan dess har det alltså gott fort. Enligt Eriksson togs kontakten med Sundsvall Hockey under måndagen samma kväll var allt i hamn.

– Det ska bli jätteroligt och spännande att försöka hjälpa Sundsvall. Det kommer bli tufft såklart, men jag ska försöka steppa upp och anpassa mig så fort som möjligt, säger han.

Då övergången blev klar så pass sent finns Eriksson inte med i det Sundsvallslag som tar emot Mora på hemmaplan under måndagen.

– Det blev klart halv sent, men jag ska försöka vara med i morgon. Och sedan så är det match på onsdag om man blir uttagen och de tycker att jag ska vara med, säger Eriksson.

LÄS MER: Timrå IK-spelaren om hur flyktingbarnen har förändrat hans liv: "Får tårar i ögonen när jag tänker på det"