Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Sundsvall Wildcats får spela i Riksserien även nästa säsong – vann avgörande matchen

Sundsvall Wildcats spelar i Riksserien även 2016/17.
På söndagen vann laget den sista kvalmatchen mot Göteborg och säkrade ett nytt kontrakt.
– Det är en lättad och glad stämning, säger Erica Udén Johansson.

En poäng hade räckt för att Sundsvall Wildcats skulle säkra spel i Riksserien även nästa säsong – men laget vann söndagens match mot Göteborg i den sista omgången i kvalet.

– Jag är nog Sveriges bästa coach i kvalserier. Men jag vet inte om det är bra, säger Lars Johansson skämtsamt kort efter slutsignalen.

Han syftar på att laget fick spela kval även förra våren för att ordna ett nytt kontrakt i landets högsta hockeyliga.

– Men nu känns det som att det får vara nog. Nu skulle jag vilja känna att vi gör ett rejält omtag och får till damverksamheten i vår region. Då är det resurser som behövs, både pengar och andra typer av resurser, och jag har både pratat intern och med Timrå IK om detta, säger Lars Johansson.

Han hoppas till exempel på fler ledare kring laget, extern hjälp med fysträningen och bättre tillgång till ett medicinskt team.

– Jag tror och hoppas att vi ser möjligheterna som till exempel Luleå har grejat. Gör man det på rätt sätt så får man både intäkter, publik och sponsorer. Jag är glad över att se deras satsning och att det har gett effekten att det kommer folk på läktaren, de hade ju över 3000 på SM-finalen i lördags. Det behöver damhockeyn i Sverige, säger Lars Johansson.

Dessutom konstaterar Wildcatstränaren att truppen måste vara bredare efter att serien utökats med två lag inför den gångna vintern.

– Vi gick in i säsongen med fyra femmor, men det räcker inte. Riksserien med tio lag skördar mer offer. Vi måste ha bredare material och se till att de vill och får chansen att träna bättre. Vi måste vara fler tjejer redan i augusti.

Fortsätter du som tränare?

– Jag tycker det är jättekul och ser mig gärna som tränare. Samtidigt så om vi höjer resurserna och ser att det finns ett bra namn som tränare så finns det andra uppgifter för mig också i det här, men jag finns kvar och känner att kul.

Har du börjat prata med spelare om nästa säsong?

– Nej, jag ville verkligen att vi skulle vara klara innan jag började prata med dem. Som jag sade så behöver vi göra rejäla förändringar och det gäller också många av spelarna i deras hockeyliv, säger Lars Johansson.

VM-uttagna Erica Udén Johansson:

– Vi har gjort det vi har måstat göra och tyvärr inte så mycket mer än det, men det gick vägen den här gången. Nu har vi varit ett mer puckbärande lag och det är en omställning det också och har Inte varit lätt att ändra på två veckor, säger hon.

Kommer du stanna i klubben?

– Så långt har jag inte kommit än. Det är två veckor kvar av säsongen och sedan får vi se.

Landslagsbacken Annie Svedin säger så här efter söndagens seger:

– Vi visste att om vi spelar tillräckligt bra så skulle gå vidare. Vi har inte stått för något skönspel, men vi klarade oss på stabilt spel. I dag inte mycket snack om saken utan vi gjorde det vi skulle, säger Svedin, som inte bestämt sig om framtiden.

– Vi får se. Det är ingenting jag kommer att tänka på nu. jag har ett VM framför mig och sedan får vi se efter säsongen vart jag hamnar. Sundsvall är min hemstad och samtidigt finns det andra erbjudanden. Jag var i kontakt med några andra klubbar redan i januari, men jag hade en bra dialog med Lars Johansson då också.