Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för 60 vindkraftverk på Björnberget i Ånge – tillståndet gäller i 35 år

Länsstyrelsen i Västernorrland ger tillstånd för bolaget Nordisk Vindkraft AB att bygga 60 vindkraftverk vid Björnberget utanför byn Råsjö.

Miljöprövningsdelegationen på Länsstyrelsen i Västernorrland har godkänt bolaget NV Nordisk Vindkraft ABs ansökan om att uppföra 60 vindkraftverk på Björnberget. Tillståndet som ges kommer gälla under 35 år, fram till 31 december 2052, och ger Nordisk Vindkraft rätt att uppföra 60 stycken maximalt 240 meter höga kraftverk.

Miljöprövningsdelegationen har godkänt bolagets miljöinventeringar, ljudundersökningar och kompetens att uppföra kraftverken på området. Man bedömer att motståndet för parken är litet och det har varit få invändningar mot bygget av kraftverksparken på området.

Läs också: Ingen vindkraftpark i Stockåsbodarna

När kommunen gav sitt medgivande och tillstyrkte planerna för kraftverksparken sade Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) att den vindparken hade stöd från boende i området.

– Byborna som bor i området kring Grundsjön där Björnberget ligger har sagt att de tycker det här är bra för dem, och vi har heller inget uttalat kring rovdjursintresset i de här områdena som jag ser som något hinder.

För Plus-kunder: De ansvariga om vindkraftverken: "Planerar att påbörja byggnationen runt 2021"

Byggstarten ska vara påbörjad inom sju år från att beslutet vunnit laga kraft.

FLER NYHETER:

Åk med när gamla E4 blir stadsgata – se den unika filmen som visar alla förändringar

För Plus-kunder: Njurunda får superlyft – här är planerna för nya centrum: "Ett guldägg för framtiden"

Skattesmällen blev slutet för dansen på Folkets hus – nu stämmer de Skatteverket

För Plus-kunder: Jobbintervjun spårade ur – Anna kallades för fitta och feministhora