Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för gratis musikskola i Ånge kommun

Gratis musikskola under det första året, och en satsning på drama och körverksamhet som integrationsprojekt. Det är vad Ånge kommun kommer erbjuda framledes.

Satsningen är ett resultat av det förslag som i januari lades fram från humanistiska kontoret om att erbjuda flyktingbarn att delta gratis i musikskolans verksamhet.

– Det är en idé som kommer från musikskolan själva, då man tror att kontakten med musik och kultur är bra för deras utveckling och en viktig del i arbetet med att integrera dem i samhället, förklarade förvaltningschef Urban Åström.

Läs mer: Förslag om gratis musikskola för asylbarn

När ST uppmärksammade förslaget så utmynnade det i en hel del åsikter då avgiftsbefrielsen bara föreslogs gälla för en viss målgrupp.

Och när förslaget hamnade på politikernas bord så ändrades det också till att avgiftsbefrielsen i så fall skulle gälla för alla barn oavsett hemvist.

Läs mer: "Första året ska vara avgiftsfritt för alla barn"

Motståndet stannade dock inte med det. När förslaget togs upp av kommunfullmäktige så lades ett förslag fram om att skjuta till max en miljon kronor under ett års tid till musikskolan. Pengar som skulle vara öronmärkta för ett "integrationsprojekt med drama och körverksamhet riktat till alla barn boende i Ånge kommun".

När klubban föll och förkunnade att Ånge kommun ska ha kostnadsfri musikskola under första året, och att man även ska satsa den föreslagna pengen på drama och kör, så åtföljdes det av reservationer från samtliga SD-ledamöter.