Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för utökad hästmottagning i Samservice

 
Samservice Fränsta
Visa alla artiklar

Bygg- och miljönämnden har beviljat Åfa bygglov för ändrad användning av den gamla postlokalen i Samservice, Fränsta, så att hästar kan tas in i utrymmet.

Förra måndagen hölls ett informationsmöte i Fränsta om planerna på att bygga om delar av Samservice för mottagning av hästar, och i fredags tog nämnden beslut om att bevilja bygglov för projektet.

Läs också: Bygglovsansökan i hästväg inlämnad för Samservice

– Om det hade varit en helt ny verksamhet så hade det förmodligen kommit i en annan dager, men då det är en verksamhet som funnits i 10-15 års tid fast med behandling ute i hästvagnen så ser vi det som en liten avvikelse från detaljplanen, säger nämndordförande Erik Rapp (S).

Vid det nämnda informationsmötet menar han att många svar gavs på de synpunkter som tidigare förts fram, och han konstaterar också att Åfa lyssnat och beslutat att omlastningsytan ska byggas in för att minimera risken med allergiproblem.

Läs också: Möte om Samservice framtid – hästjobb står i fokus

– Då kan man också filtrera luften om man så vill, säger Erik Rapp, vars nämnd även ställt krav på att få in förslag på åtgärder för att minimera risken för spridning av lukt och allergener till det tekniska samrådet.

Alla politiker anser dock inte att beslutet som tagits är det rätta. Dan Thornberg (KD) har reserverat sig mot beslutet då han anser att det inte handlar om en liten avvikelse då man tar in större djur i lokaler som är planlagda för kontor.

TV+Text: Räknar med ett mer levande Samservice i höst