Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klättrarkatten har fått ett nytt hem

För en månad sedan räddades en katt högt uppe i ett träd vid äldreboendet Havssundet i Bredsand där den vistats i en vecka. Nu har den uppenbart ägarlösa katten fått ett nytt hem, och ett nytt namn, Skompmo-Klas.

Annons
Maria Berglund, som bor på just Skompmon i Grängsjö, Gnarp, lovar att Klas, som bedöms vara mellan ett och två år, ska få det bra.
Han är trygg och social men ska få vara inomhus under den första månaden. Annars är det risk för att han springer bort även om han är kastrerad.
Några nämnvärda skador efter äventyret i det höga trädet har inte Klas. Ena örat är litet sargat men han verkar ha rehabiliterat sig väl hos Sundsvalls djurhem och jourhemmet. Han räddades från trädet av Expedition Altitud i Matfors, en insats som bekostades av kaffekassan av personal på Havssundet. Trampdynorna var då förfrusna men i dag verkar han inte lida av det.
Efter innemånaden får Klas komma i tjänst som råttjägare. Läget är kattidealiskt, en bondgård med skog och åker och Grängsjösjön utanför knutarna. Två gårdshästar blir kompisar.
Höga träd är det också runt Skompmon men Maria Berglund hoppas att Klas fått sig en läxa vad gäller trädklättring.
Han blev kanske jagad upp i trädet i Bredsand.
I fjol höst tog Maria Berglund bort en 20 år gammal huskatt. Klas kan ha många fina år framför sig på Skompmon.
På Sundsvalls djurhem fick han heta Klas Klättermus men på Skompmon slipper Klas ett namn med mus.
Det är ju värre för en katt att bli kallad mus än att sitta uppe i ett träd i en vecka, kommenterar Skompmo-Klas.
Annons