Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kleerup om sitt Så mycket bättre-avsnitt: "Min plan var att hålla käften och inte ha så mycket tics"

Andra deltagare har ställt till med maskerad, livräddningslektioner och tatuerarbesök. Men när Andreas Kleerup får sätta dagordningen i "Så mycket bättre" blir det poolhäng och en överraskande utflykt till Bergmangården.

Han har tidigare berättat öppet om droger och självmordsförsök men under sin dag, eller "min egen roliga timme" som han kallar det, får tittarna möta en ny sida av Andreas Kleerup. Och i programmet rankar han själv dagen som en av de tre bästa i sitt liv.

– Min plan var att sitta och hålla käften och inte ha så mycket tics. Och det funkade. Sen fick jag massor på köpet, säger Andreas Kleerup till TT.

Han har tidigare berättat att avsnittet inte skulle bli så personligt, för det har han "redan varit så många gånger". Nu vill han fokusera på sin musik och barndom.

Genom sin karriär har han rört sig mellan olika genrer och både spelat i band, solo och agerat producent åt andra artister. Han har bland annat hyllats för sina samarbeten med Robyn och Titiyo. Ändå tror Miriam Bryant inte att folk förstår vilket "musikaliskt geni" han är.

– Han är verkligen en exceptionellt bra låtskrivare och producent. Han är en nutida Mozart, säger hon i programmet.

Kleerup har sett de tidigare säsongerna och minns bland annat Magnus Ugglas tolkning av "Jag och min far" och Miss Lis "Här kommer natten"-version som "grymma". Men årets säsong är någonting alldeles extra, tycker han.

– Tidigare år har man inte haft med Sven-Bertil Taube. Det här är platinaåret, det säger sig självt.

Och när det är Niklas Strömstedts tur att sjunga i programmet tar Kleerup på sig solglasögon och torkar rörda tårar med en servett.

Dessvärre hade Lisa Nilsson fått fel text till den låt hon valt att tolka.

– Hade hon fått rätt text så hade jag känt mer och kunnat fokusera mer på tolkningen än på att någon inte hade gjort sitt jobb, det blir orättvist liksom, säger han.

Nu arbetar Kleerup för fullt med sitt album som kommer i vår. Han beskriver det som en mix av de tidigare skivorna han har gjort, både som soloartist och i band.

– Vissa grejer på skivan kan vara gjorda med en hemmamikrofon under ett jam och annat är gjort med orkester. Det blir dans och pop, det blir skört och naket. Det är hela spektrat, säger han och tillägger:

– Det är lite av varje ... eller hela jag.