Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockstaplar i dåligt skick

Två kyrkstaplar i Borgsjö-Haverö församling är i så dåligt skick att de måste åtgärdas. Det beskedet delgavs kyrkorådet i samband med ett möte nu i höst.

Bland annat gäller det klockstapeln i Alby, som enligt kyrkogårdsföreståndare Anders Mannqvist är i stort behov av renovering. Den andra klockstapeln är den som står i Ånge, och där man åter konstaterat att stödbenen blivit angripna av röta med skador som följd.

I båda fallen har konsulter varit på plats för att titta på skadorna, vilket har utmynnat i ett åtgärdsförslag. Kyrkorådet har också tagit informationen till sig, och beslutade vid mötet att ansöka om kyrkoantikvarisk ersättning och kyrkobyggnadsbidrag för att åtgärda skadorna.

Förutom nämnda staplar så finns också ett tidigare beslut taget om att tjära om den som står i Borgsjö. Det arbetet har dock skjutits fram till våren 2016, vilket enligt en tidigare rapport till kyrkorådet beror på det dåliga sommarvädret som varit i år.