Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbar vädjar till kommunen – måste få fler istider på Gärdehov: "Det känns lite som ett hån"

/
  • Isarna på Gärdehovsområdet är populära och nu hoppas klubbarna som bedriver sin verksamhet på området att kommunen ska kunna ordna fler istider.

Nästan 1000 idrottare från fem olika klubbar samsas på isarna på Gärdehovsområdet.
Nu vädjar föreningarna till kommunen för att få mer istid.
"Vi har stora svårigheter att klara av att hantera tillströmningen av nya barn och ungdomar", skriver föreningarna.

Annons

Det handlar om Sundsvall Hockey, Sundsvalls Skridskoklubb, Sundsvalls Konståkningsklubb, KK Iskristallen och Selånger Bandy och de fem föreningarna har gjort en gemensam skrivelse till Sundsvalls kommun där de beskriver problematiken med bristen på tillräckligt med istider.

"Det känns därför lite som ett hån mot våra vinteridrottande aktiva när isarna tas bort till förmån för mässor på en vintersportsanläggning vars säsonger inte ens tagit slut", skriver klubbarna.

För att lösa den akuta situationen vill föreningarna att isen i A-hallen ska finnas totalt sex veckor längre nästa vinter, att isen i U-hallen ska finnas totalt 14 veckor längre (åtta veckor på hösten och sex på våren) än tidigare och att isen på bandyplanen ska anläggas två veckor tidigare på hösten och få ligga kvar två veckor längre på våren.

På längre sikt så ställer sig ishockeyn och konståkningen bakom Selånger Bandys och sundsvalls Skridskoklubbs förslag på att bygga ett tält över bandyplanen. "Tältförslaget har fler funktioner och kan användas till flera idrotter och ändamål året runt ... Vi önskar att kommunen ser över tältförslaget och går vidare med det snarast möjligt", skriver de.

Annons