Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knäppt, kladdigt och roligt – nya mässan drog storpublik: "Bestämde att vi kör nästa år igen"

Med grillande och snickrande kändisar lockade premiären av Hem och villamässan storpublik. Så många att arrangörerna på stående fot bestämde sig för en fortsättning nästa år.

Tävla med Bostadspuls – nominera Medelpads bästa granne

För första gången arrangerades Hem och villamässan på Nordichallen i Sundsvall. Utanför entrén visade Boris Karlqvist från Älgskadefondsföreningen en viltsimulator där besökarna fick känna på hur det känns när en älg plötsligt dyker upp framför bilen.

– Många har en övertro på sin förmåga.

Peggy Sjöberg från Sollefteå tog chansen att prova och klarade testet galant trots att hon sällan kör bil.

Det första som besökarna mötte i den nya ljusa mässhallen var Bygglovsavdelningen på Sundsvalls kommun. De märker av ett stort byggintresse.

– Det känns som om det är en uppgång hela tiden, säger byggnadsinspektören Susanna Åström.

Många besökare hade frågor om bygglovsärenden . Det vanligaste misstagen som många gör är att inte förankra byggnadsplanerna med grannarna. Något som kan resultera i överklaganden.

– Men grannar har ofta en övertro på vad som går att överklaga, till exempel en försämrad utsikt, säger bygglovshandläggaren Nina Hallin.

Med sex personer i panelen och fem i publiken pratade Moderaterna bostadspolitik. Betydligt fler åskådare drog Kalle Moraeus när han lagade mat tillsammans med kocken Per Ehrlund. För den som ville prova på att snickra kunde Willy Björkman från tv-programmet Bygglov assistera.

Tvillingarna Marie Söderberg och Yvonne Bergstedt från Bergeforsen är rutinerade mäss- och marknadsbeökare. Under lördagen besökte de Hem och villamässan och på söndagen är det dags för Höstmarknaden i Lögdö.

– Vi är mest intreserade av inredning och trädgård. Men det var extremt svårt att få en parkeringsplats här.

Arrangören Hasse Johansson beklagar att de varit tvungen att skicka iväg besökare för att leta parkeringsplatser på andra ställen.

– Det är jättetråkigt.

Han är däremot positivt överraskad över intresset från utställarna och över publiktillströmningen.

– De första timmarna avgjorde. När vi såg alla bestämde vi oss för att köra nästa år igen. Vi har redan bokat in datumet.