Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knaust tänker bygga 200 studentbostäder i Sundsvall

Det ska byggas 200 lägenheter längs Selångerån, precis öster om Mittuniversitetet.
Bakom projektet står fastighetsbolaget K2A.
Dess vd heter Johan Knaust.

– Det känns förstås extra roligt för mig som tillhör släkten Knaust att på det här sättet komma tillbaka till Sundsvall, säger Johan Knaust.

Stockholmsbolaget K2A köper det aktuella markområdet mellan Storgatan och ån för 4,5 miljoner kronor av Hemfosa Fastigheter, som äger campusområdet.

– Sundsvall är en spännande och dynamisk universitetsstad med cirka 4 500 studenter, vilket gör den mycket intressant för oss. Vi ser fram emot att vara med och utveckla campus ytterligare, säger Johan Knaust.

Bolaget ska söka bygglov för hus på 4–5 våningar med 200 studentlägenheter på vardera 21 kvadratmeter.

Man tror på byggstart nästa vår.

– Vi har ett eget koncept som gör att vi får bra lägenheter med hög standard, exempelvis egen tvättmaskin, på en så begränsad yta, säger Mats Berg på K2A.

Dotterbolaget Svenska Studenthus, som ska sköta marknadsföring och uthyrning, har 1 000 studentbostäder, klara eller i pågående projekt över hela landet.

K2A äger en egen husfabrik i Valdemarsvik.

– Vi bygger våra stommar i trä för att det är flexibelt och långsiktigt hållbart. Vi har en rationell process där vi monterar ihop på plats, så byggtiden blir kort. Jag tror att vi kan få inflyttning i Sundsvall redan i slutet av 2017, säger Mats Berg.

Han säger att man är en långsiktig ägare.

– Vi tittar också på fler möjligheter i Sundsvall, säger Mats Berg.

Tommy Lindberg 060–19 71 53 tommy.lindberg@mittmedia.se