Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhögg man i halsen – nu sänker hovrätten fängelsestraffet

Artikel 8 av 8
Knivdådet i Bredsand
Visa alla artiklar

I februari dömdes en man i 25-årsåldern till fängelse i ett år och sex månader för att ha knivhuggit en annan man i handen och halsen.
Nu menar hovrätten att mannen agerade i nödvärn och sänker straffet – rejält.

Den grova misshandeln inträffade i slutet av 2016. Då hittades en blodig man i en lägenhet i Bredsand. En man i 25-årsåldern greps i närheten och misstänktes då för mordförsök.

I februari dömdes 25-åringen i tingsrätten till fängelse i ett år och sex månader för den grova misshandeln och ett ringa narkotikabrott samt för ytterligare en misshandel i början av 2016. Mannen dömdes även till att betala 40 000 kronor i skadestånd till den drabbade mannen.

Läs mer: Knivhögg man i halsen i Bredsand – döms för grov misshandel

Senare överklagade 25-åringen domen och nu sänker hovrätten straffet.

Hovrätten menar att 25-åringen befann sig i en nödvärnssituation och att 25-åringen försökte förhindra att den andra mannen gick till attack då han fick sårskadan i handen. Knivsticket i halsen utdelades då han befann sig i en mycket utsatt situation då den andra mannen satt på honom och höll en hand tryckt mot hans hals.

Gällande åtalet om den grova misshandeln instämmer hovrätten med tingsrätten att gärningen ska betecknas som misshandel.

Hovrätten ogillar åtalet för försök till mord alternativt grov misshandel och sänker fängelsestraffets längd till fyra månader. Hovrätten bestämmer även att sänka skadeståndet som 25-åringen ska betala till den drabbade mannen till 15 000 kronor.

FLER NYHETER:

Klättrade upp på tak – sparkade sönder ruta

För Plus-kunder: Efter kommunens p-höjning – nu kan billig pendlarplats stå på tur

Greenpeace-aktionen: Östrand blockerades av aktivister – 40-tal personer misstänkta för brott

För Plus-kunder: Efter kraftiga höjningen av p-avgifter – kommunen svarar på kritiken

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.