Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koch hem lagom till slutspurten

Rickard Koch är en av Selånger Bandys största och bästa exporter någonsin.Nu är 36-åringen klubblös och redo att förstärka SSK i slutspurten av division I norra.

De båda parterna har resonerat en tid och blev lagom till jul muntligen överens om en övergång, vilket gör att den skridskostarke teknikern och bolltrollaren kommer att vara tillgänglig i kampen om den allsvenska plats som Selånger hoppas kunna erövra senare i vinter.
– Inget är klart innan vi har namnpåskriften och papperna skickats till förbundet, men vi hoppa ... , säger Markus Wiström i Selångers sportkommitté.
Kochm senast i Hammarby, bor kvar i Stockholm och någon hemflytt är det inte frågan om.
Däremot en tillfällig förstärkning i ett viktigt skede av serien.
Just nu toppar bandyklassiska Skutskärs IF norrettan före Härnösands AIK och Selånger SK – och i nästa omgång möts just HAIK och SSK på Högslätten i Härnösand.
Ett HAIK som också är i full färd med att förstärka spelartruppen.
Om allt går i lås kommer Härnösandsprodukten och före detta Selångerspelaren Stefan Nordén att spela för hemmalaget i den matchen. Nordén, som hunnit med spel i mängder med klubbar (de flesta i södra och västra Sverige) och som hunnit bli 44 år vid det här laget.
Man känslan för "leken med det lackröda ..." har han aldrig släppt.
Bandyfolket i och kring Göteborgstrakten, där Nordén haft sin bas i många år, talar också om att den fysiskt starke, spelbegåvade men också kontroversielle mittfältaren är i bra form.
Det lär också Koch vara, även om han efter förra säsongens slut inte tränat bandy, utan hållit igång på egen hand.
För många bandysupportrar i Medelpad är det en dröm som nu går i uppfyllelse.
Ända sedan storebror Koch (Peter och Johan heter småbröderna som också spelat för SSK) lämnade Sundsvall och Selånger har alla röd-blå hjärtan hoppats att någon gång få återse honom i en blå tröja.
Nu ser det äntligen ut att bli verklighet. Långt från rampljuset och efter 16 år i förskingringen – med spel i IFK Kungälv, Sandvikens AIK och Hammarby IF – två, SM-guld och spel i samtliga landslag upp till A-landslaget kommer "Kocken" hem för ett antal matcher.