Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koch hem lagom till slutspurten

Rickard Koch är en av Selånger Bandys största och bästa exporter någonsin.Nu är 36-åringen klubblös och redo att förstärka SSK i slutspurten av division I norra.

Annons

De båda parterna har resonerat en tid och blev lagom till jul muntligen överens om en övergång, vilket gör att den skridskostarke teknikern och bolltrollaren kommer att vara tillgänglig i kampen om den allsvenska plats som Selånger hoppas kunna erövra senare i vinter.
– Inget är klart innan vi har namnpåskriften och papperna skickats till förbundet, men vi hoppa ... , säger Markus Wiström i Selångers sportkommitté.
Kochm senast i Hammarby, bor kvar i Stockholm och någon hemflytt är det inte frågan om.
Däremot en tillfällig förstärkning i ett viktigt skede av serien.
Just nu toppar bandyklassiska Skutskärs IF norrettan före Härnösands AIK och Selånger SK – och i nästa omgång möts just HAIK och SSK på Högslätten i Härnösand.
Ett HAIK som också är i full färd med att förstärka spelartruppen.
Om allt går i lås kommer Härnösandsprodukten och före detta Selångerspelaren Stefan Nordén att spela för hemmalaget i den matchen. Nordén, som hunnit med spel i mängder med klubbar (de flesta i södra och västra Sverige) och som hunnit bli 44 år vid det här laget.
Man känslan för "leken med det lackröda ..." har han aldrig släppt.
Bandyfolket i och kring Göteborgstrakten, där Nordén haft sin bas i många år, talar också om att den fysiskt starke, spelbegåvade men också kontroversielle mittfältaren är i bra form.
Det lär också Koch vara, även om han efter förra säsongens slut inte tränat bandy, utan hållit igång på egen hand.
För många bandysupportrar i Medelpad är det en dröm som nu går i uppfyllelse.
Ända sedan storebror Koch (Peter och Johan heter småbröderna som också spelat för SSK) lämnade Sundsvall och Selånger har alla röd-blå hjärtan hoppats att någon gång få återse honom i en blå tröja.
Nu ser det äntligen ut att bli verklighet. Långt från rampljuset och efter 16 år i förskingringen – med spel i IFK Kungälv, Sandvikens AIK och Hammarby IF – två, SM-guld och spel i samtliga landslag upp till A-landslaget kommer "Kocken" hem för ett antal matcher.

Annons