Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kollektivtrafiken i länet får bra betyg av resenärerna

I undersökningen Kollektivtrafikbarometern ger Västernorrlänningarna gott betyg till kollektivtrafiken i länet.
Framför allt tycker resenärerna att det är rent och snyggt i bussarna.

Västernorrlänningarna är till största delen en bilburen befolkning, bara tio procent av befolkningen reser med kollektivtrafiken i Västernorrland.

– För att vi ska få ännu fler att åka buss krävs det ytterligare linjer och avgångar som är optimalt anpassade efter resenärernas behov, säger Camilla Fahlander, myndighetschef på Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län.

I Västernorrland har 2 000 intervjuer med resenärer genomförts för att kartlägga vad resenärerna tycker om DinTurs trafik.

I genomsnitt får kollektivtrafiken i Västernorrland bättre betyg än riksgenomsnittet. 60 procent av resenärerna är nöjda med kvalitén på kollektivtrafiken i norr – en siffra som är betydligt lägre för södra Sverige där endast 40 procent är nöjda med kollektivtrafiken.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!