Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom igång efter graviditeten – här får mammorna tips om magträning

Övningarna sägs passa både kvinnor och män.
Det handlar om mammamageträning – att hitta de djupa magmusklerna.

TV: I klippet ovan får du ett smakprov på hur träningen går till.

Träningen beskrivs som svintråkig. Men nyttig. På måndagskvällen fick intresserade chansen att lära om vad som händer i kroppen efter en förlossning och vikten av att komma igång med träning.

Läs mer: Kortare pass ska hålla Matforsborna i trim

De djupa magmusklerna förebygger ryggbesvär och hjälper kroppen att fungera i vardagen. Ida Halvarsson är certifierad mammamagetränare och föreläsningen på ett gym lockade ett 60-tal kvinnor.

Läs mer: Kämpar på gymmet för att prestera bättre på jobbet

– Det här var intressant. Jag känner inte igen att det pratades så mycket om det här i samband med förlossningarna. Det var mest om knipövningar, säger tvåbarnsmamman Maria Norrbom.

Läs mer: Gymboom i Ånge

Mammamageträning är inte enbart riktat till kvinnor. Även män har nytta av övningarna. Både bäckenbottenträning och att bygga upp de djupa magmusklerna.

Förutom olika övningar så gav Ida Halvarsson några handfasta råd.

– En kollega till mig kniper varje gång hon åker i en rondell. Eftersom det finns så många i Sundsvall blir det bra träning.

Företaget Mammamage grundades 2013. De certifierar tränare och säljer en applikation med övningar. Genom dagen "Mamatummy day", som firades i måndags, vill de sätta fokus på kvinnors problem efter graviditet och förlossning.