Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom och fira med Sundsvalls Tidning – nu jubilerar vi vidare

Sundsvalls Tidnings jubileumsår forsätter med en utställning på Kulturmagasinet.
– Jag är på plats och ser fram emot många möten och diskussioner, säger chefredaktör Anders Ingvarsson.

Nu på lördag den 20 februari inviger Anders Ingvarsson utställningen som är i Stadsbiblioteket. Han och fler medarbetare från Sundsvalls Tidning kommer att närvara för att diskutera med läsarna, hjälpa till att aktivera ST-konton och att ladda ned den nya ST-appen.

– Vi har uppmärksammat våra 175 år i ett jubileumsår med många olika inslag och aktiviteter, allt från öppet hus och tårtkalas till artikelserier och en fest. Den här utställningen är ett bra sätt att nå ut till ännu fler av våra läsare och kunder, säger Anders Ingvarsson.

Läs mer: Tårtkalaset som regnade bort

Boktryckaren Anders Petter Landin lade grunden för ett flertal tidningar i Norrland. I Sundsvall döptes den första tidningen 1841 till Alfwar och Skämt. 32 år och ett par namnbyten senare blev Sundsvalls Tidning namnet på tidningen som lever kvar än i dag. Nu tillsammans med det snabbt växande ST.nu som är en del av MittMedia AB.

Läs mer: Pigg 175-åring firar med pompa och ståt

– Den här utställningen visar Sundsvalls Tidning i både dåtid och nutid. Besökarna kommer att få se tidstypiska arbetsredskap från tidningsproduktionen förr och rörligt material som visar hur vi jobbar i dag. Och där är så klart en stor skillnad – mycket har hänt på de här 175 åren. Jag hoppas och tror att besökare i alla åldrar har behållning av utställningen. Medan äldre troligtvis kommer att känna igen en hel del av prylarna kan yngre få en inblick hur det var förr, säger Alexandra Johansson, nyhetschef.

Utställningen pågår fram till 3 april. Linus Gill, 10 år, från Essvik var en av besökarna under öppningsdagen och den gamla skrivmaskinen väckte snabbt hans intresse.

– En sådan apparat har jag bara sett på film, säger han.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ST:s nya app här till Iphone eller Android.