Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal: Ett gott arbetsklimat är självklart inom kyrkan

Söndag den 17 september har vi det glömda valet, nämligen kyrkovalet. Men för Kommunals 6 000 medlemmar som arbetar i Svenska kyrkan är det ett viktigt val. Kommunal och Socialdemokraterna kämpar för att kyrkan ska vara en bra arbetsgivare för sina anställda genom att skapa ett gott arbetsklimat där förebyggande arbetsmiljöarbete är en självklarhet.

Kollektivavtal i Svenska kyrkan är för oss självklart då det är en garanti att det betalas in sociala avgifter, försäkringar och avtalspensioner för alla som arbetar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

5,2 miljoner röstsedlar har gått ut till detta val. I förra kyrkovalet röstade närmare 700 000 personer och det låter som mycket, men det är faktiskt bara runt 13 procent av alla oss som har rösträtt.

Svenska kyrkan finns där från vaggan till graven och allt däremellan och som vi kan tycka är självklart. Men just därför är det så viktigt att gå och rösta för att visa att vi står upp för en öppen solidarisk folkkyrka.

Varje röst räknas och nu kan alla Kommunals medlemmar visa vilken arbetsgivare vi vill ha och att vi är en varmhjärtad organisation som tänker på varandra, att vi är för kvinnliga präster, att vi är för en kyrka som står upp för HBTQ-personer, att vi tycker att kyrkan ska arbeta för kostnadsfri barnverksamhet, att kyrkan ska vara en öppen solidarisk folkkyrka.

Så Kommunals medlemmar, gå och rösta i kyrkovalet!

Cathrine Strand

Förtroendevald Kommunal Mellersta Norrland

Läs även:

Replik: Alla kandidater i kyrkovalet har värderingar

Var ärliga om samkönade äktenskap i församlingarna

Gör din plikt och stå över den feges strategi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel