Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet efter flyktingmöte – "Vi måste ta deras oro på allvar"

Tryggheten kring skolan var den största frågan som kom upp vid torsdagens möte om hur flyktingströmmen påverkat i Torpshammar.

Att det fanns ett uppdämt behov av att prata och diskutera flyktingfrågan i Torpshammar var väldigt tydligt när ortens s-förening i går bjöd in allmänheten till ett öppet möte på Torpshammar skola. En lokal som fylldes till sista plats, och där frågorna och funderingarna från närvarande ortsbor var många.

– Men det var ingen kniv- och revolverstämning utan lugnt och städat, säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson som närvarade under mötet.

Med sig hem fick han dock en fråga som man från kommunens sida omgående kommer att ta upp. En fråga kopplad till samma lokaler som mötet hölls i. Det vill säga ortens skola.

– Det finns en oro bland föräldrar med barn på skolan, och vi måste ta deras oro på allvar, säger Sten-Ove Danielsson.

Han betonar dock att ingenting har hänt i skolan eller inne på själva skolområdet, och avfärdar förslag som att ha vakter på skolan.

– Jag tror det finns bättre lösningar. Som att förstärka på personalsidan, vilket skulle kunna ge både ökad trygghetskänsla och ett bättre elevstöd, säger Sten-Ove Danielsson, som är beredd att skjuta till extra medel för en sådan åtgärd.

– Vi ska titta på det under jullovet, och jag hoppas vi kan ge ett besked efter nyår, säger kommunalrådet.

En annan åtgärd han nämner är att utöka tjänsten som flyktingsamordnare.

– Ambitionen är att anställa ytterligare en person, för det behövs en till som jobbar med de här frågorna, säger Sten-Ove Danielsson, med förhoppning om att det ska resultera i ökad närvaro och synlighet i Torpshammarsområdet.

Även ryktena om att fler asylboenden är på väg att öppna i området luftades.

– Det där är en fråga vi inte äger eller råder över, så det enda vi vet är att inga bygglov har sökts, slutar Sten-Ove Danielsson.