Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet: "Inte hoppar man jämfota inte"

Beskedet att Västernorrland föreslås bilda egen region 2017 har fått ett ljumt mottagande i Ånge.

Annons

Vid måndagens kommunfullmäktige ventilerade Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) sina tankar i regionfrågan och regeringens förslag om en region Västernorrland från och med 2017. Ett förslag som inte direkt utmynnade i några stående ovationer.

– Ideologiskt känns det helt rätt, men inte hoppar man jämfota inte, var åsikten som föll över beslutet om att endast Västernorrland ingår i regionen.

Han uttrycker också en rädsla för ökad byråkrati och oro över att det regionala utvecklingsarbetet ska försvåras när det flyttas över till landstinget, med tanke på den situation som råder där i dag.

Opinion: Nu lägger vi ner Västernorrland

– Jag hoppas det ska fungera som nu, men det är förödande den förlamning som råder över vårat landstings ekonomi, säger Sten-Ove Danielsson, och efterlyser ett politiskt ansvarstagande i stället för fajter präglade av lokalintresse.

Han avslutar därefter med att blicka framåt, och de möjligheter som förslaget ger till att utveckla regionsamarbetet i Norrland.

– 2019 kan man, om man är överens, ändra gränserna. Men 2023 blir det en ny karta, och för mig är det bättre med en stor region från Gävle upp till Boden än från Sundsvall upp till Boden, säger Sten-Ove Danielsson.