Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen anklagas för smutskastning av Ocean Gala: "Ett försök att svärta ner vår verksamhet"

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Bolaget Floating Accommodation anklagar Härnösands kommun för att lägga krokben för deras verksamhet och sprida negativ publicitet i media. I ett brev till kommunen anser de att det är är problem för dem att betala fakturor till det kommunägare energibolaget Hemab.

Tv-klippet: Följ med ombord på Ocean Gala

– Det är ett försök från kommunen att svärta ner vår verksamhet, skriver Kjell Tandberg, delägare i Floating Accommodation Sweden AB.

Bakgrunden är en faktura från Hemab för omhändertagande av avfallet från fartyget.

De mottog fakturan från Hemab samma dag som den skulle betalas, samt att det var halvdag på banken dagen därpå.

Läs mer: Nu kommer räkningen från Ocean Gala

Bolaget anser att den korta inbetalningstiden på fakturan har att göra med att kommunen och det kommunala Hemab vill smutskasta företaget och skeppet.

Fakturan, som blev försenad, ska nu vara betald och Hemab tar återigen hand om delar av avfallet som kommer från Ocean Gala.

Hemab har nu planerat in ett möte med Ocean Gala.

– Vi har tillgodosett behovet av omhändertagande av avloppsvatten som uppstått i samband med båtens angörning i Utansjö. Under senare tid har våra tjänster ej nyttjats men vi arbetar för att hitta en långsiktigt hållbar lösning, ett arbete som tar viss tid, kommenterar Andreas Einarsson hos Hemab som bekräftar att den aktuella fakturan har betalats.

När det gäller hushållsavfall så är det löst genom en överenskommelse med hamnägaren.

Läs mer: Därför vill inte Migrationsverket prata