Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen är beredd att hjälpa PRO hitta ny lokal

Fränsta PRO vill få hjälp av Ånge kommun att hitta en ny lokal för sin verksamhet. Något man gör klart i en skrivelse till kommunstyrelsen, som också verkar hörsamma önskemålet.

Annons

Det som ligger bakom skrivelsen är att socialnämnden meddelat att man behöver PRO-föreningens nuvarande lokal på Torpsro själva under tre av veckans dagar. Något som PRO-föreningen inte anser vara en hållbar situation.

– Under vår mer än 60-åriga tillvaro har förekommande problem lösts av olika kommunala organ, skriver PRO-föreningen, som hoppas kommunstyrelsen kan bistå med stöd i lokalfrågan.

Och efter att kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterat situationen som uppstått, så lämnas också ett förhållandevis positivt besked.

"Vi ser att det finns behov av en samlingslokal och ser positivt på att de önskemål ni har ska kunna uppfyllas", är beskedet som lämnas i en skrivelse signerad kommunsekreterare Elin Rapp.

Löftet som ges är att man kommer börja undersöka tillgången till alternativa lokaler för PRO-föreningen efter nyår.