Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen har fått trygghetsboendet om bakfoten – det är inget komplement till korttidsboende

I nyhetsartikeln "Mångmiljonköpet vid sjukhuset rivs – kan inte räddas" framgår att platser för korttidsboende är tillfredsställande fram till år 2022.

I artikeln står att den tidigare kommundirektören Stefan Söderlund kort efter att kommunfullmäktige sagt ja till köp av fastigheten drog i handbromsen och stoppade planerna eftersom "vi kom fram till att de tre äldreboendena samt trygghetsboendet på Norra kajen kunde klara det behov som finns av kortvårdsplatser fram till 2022".

Kommunen har fått trygghetsboendet om bakfoten. Trygghetsboendet är till för 70-plussare, där personerna klarar sig själva, som i vilken lägenhet som helst. De har stått i Mitthems bostadskö. Trygghetsboendet är inget komplement till korttidsboende.

Behovet av korttidsboende är i dag mycket stort.

Detta borde kommunen känna till och inte blanda bort begreppen. Trygghetsboende betyder att det är låga trösklar, breda dörrar, stort badrum. Det finns allmänna gemensamhetsutrymmen som till exempel samlingssal för möjlighet att ordna med mat och umgås med andra hyresgäster om man så önskar. Det finns endast ett beredningskök, alltså ingen plats för matlagning.

Styrelsen för IPF Trygghetsboendet, genom Ulla Segerbrand, sekreterare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel