Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen har noll förståelse för trafikkaoset

Jag har förståelse för vår miljö men förstår inte hur politiker, stadsplanerare och kommunen tänker. Har någon av er försökt att åka genom stan mellan klockan 06.00 och 09.00 och mellan 16.00 och 17.30. Nä, skulle inte tro det, ni bor väl i Haga och rullar på cykeln ner till kommunhuset. Har ni sett köerna från norr in till stan? Har ni sett köerna från söder in till stan? Har ni sett köerna ut från stan? Tror ni i er enfald att vi ska åka kommunalt när vi ska med barnen till dagis? Eller som jag, som måste hem för att rasta mina hundar på lunchen. Nej, ni sitter där på era piedestaler och beslutar utan att tänka.

Jag vill som många andra Sundsvallsbor att min luft ska vara bra, men då måste man stadsplanera på ett mer långsiktigt sätt, och inte som nu "bara för att ni sitter vid makten just nu". Oavsett partipolitisk åsikt måste alla invånare ta ansvar för vår stad och miljö, men som det känns i denna stad/kommun görs förändringar utefter nya i kommunfullmäktige eller trafikplaneringen. Vilket gör att besluten blir som en röra för alla.

I sådana här frågor måste man tänka opolitiskt och långsiktigt, se och vända på alla stenar, inte som nu, bygga över dem och säga att detta är det bästa för miljön. Varför tror ni att vi invånare kommer att ta bussen till vårt jobb när busstrafiken inte fungerar på de tider som vi invånare arbetar? Alla människor är vanedjur vilket innebär att det kommer att ta tid för alla bilburna att lämna bilen. Sätt in mer bussar och sänk priset under en period för att få oss bilburna att se att det fungerar.

Det finns så många saker i denna stad som är politiskt sjuka att man funderar om ni beslutsfattare tror att vi innevånare är dumma i huvudet. Ett till av era idiotiska beslut är att förändra torget. Ja, jag säger bara: Hur tänker ni?

Sundsvallsbo, hundägare fd småbarnsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel