Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen lider av en sjuklig besatthet av idrott – skriva och räkna är inte längre prio ett

Kommunens beslut att finansiera en fjärde SM-vecka är orimligt. Räcker det inte med att halva stan fylls med parkourparker, boulebanor och konstgräsplaner? För att inte tala om gymmen som tar över varenda stadsdel.

Ska inte kommunledningens närmast sjukliga besatthet av tävlingsidrott få ett slut? Har domstolarna ens testat det rimliga i att offentliga pengar satsas på att hetsa unga män och kvinnor mot varandra?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Kom nu inte dragande med forskningsrapporter som visar att sport skapar friskare människor. Man får de svar man söker. Anställer man orienterare som forskare får man svaret att orientering skapar friska människor. Men vi får aldrig veta hur vårt samhälle skulle sett ut om förmågan att läsa en terrängkarta nedgraderades till en etta i onödig kunskap.

Socialtjänstens främsta uppgift har blivit att ge idrottsutövare en inkomst vid sidan av. Kommunens skolor dränks med föreningsmänniskor med 0,0 på högskoleprovet, eftersom ledningen prioriterar den aeroba och sociala förmågan före skrivning och räkning, för sånt kan man få hjälp med på internet.

Men det hindrar inte Sundsvalls kommun att tävla med Malmö om flest antal SM-veckor. Kanske tycker Sundsvalls kommun att Malmö verkar vara en spännande stad som man gärna försöker efterlikna?

Chroonbloom

Läs även:

Politikerna ger besked – säger ja till vinterfesten: "Realistisk kostnad"

Notan för vinterfesten landar på flera miljoner – politikerna eniga: "Väl investerade pengar" (Plus)

Moderat som tröttnat: Landstingshuset skulle bli ett utmärkt hotell – ut med lågpresterande tjänstemän och politiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel