Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen prisade Njurundas IT-pedagoger

De har tidigare blivit uppmärksammade och fått 2008 års Skolutvecklingspris för sitt arbete med IT i skolorna. I går fick de även Sundsvalls kommuns uppskattning under Barn- och utbildningsnämndens sammanträde på kommunhuset.

Elisabeth Eng-Åkerlund, vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, delade ut ett stort rött keramikäpple och en blomsterbukett till Helena Westin och Helené Oskarsson. Uppskattningen fick IT-pedagogerna från Njurunda/Bredsands skolområde för det arbete de gjort för att underlätta undervisningen med hjälp av IT. Men även för att de visat att Sundsvalls kommun är långt framme när det gäller att använda sig av IT i skolarbetet.

De ville visa sin uppskattning och det känns bra, säger Helena Westin, IT-ansvarig vid Njurunda/Bredsands skolområde.

Projektet (NIKT) Naturligt användande av informations- och kommunikationsteknik, har Helena Westin och Helené Oskarsson arbetat med under flera år. För en månad sedan fick de Skolforums Skolutvecklingspris på Stockholmsmässan och efter det har arbetet fungerat som vanligt. Men under gårdagens sammanträde fick de även tillfälle att berätta om sitt projekt.

Vi fick möjlighet att berätta lite om det jobb vi gjort för politikerna och det kändes bra, säger Helena Westin.

Självklart är Njurundas IT-pedagoger stolta över Skolutvecklingspriset men även keramikäpplet från Sundsvalls kommun var en uppskattad gåva.

Det här röda äpplet är ju som en symbol för själva lärandet, säger en stolt Helena Westin.