Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen satsar 7,5 miljoner – här byggs Sundsvalls fem nya spontanidrottsplatser

Kommunen satsar 7,5 miljoner kronor på nya spontanidrottsplatser på fem olika platser i Sundsvall. I höst byggs en ny anläggning i Granloholm och nästa vår är det dags för Liden. Därefter står Bosvedjan, Bredsand och Alnö på tur.

Läs mer: Reinhold hoppas på snabb byggstart

För snart fyra år sedan beslutade kultur- och fritidsnämnden att det skulle byggas spontanidrottsplatser i Liden och Granloholm.

Ingen anläggning är klar ännu – trots att besluten togs för många år sedan.

– Det är flera anledningar som ligger bakom. I Granloholm kommer anläggning att byggas på en plats där det funnits en byggrätt för ett äldreboende, säger Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef på Sundsvalls kommun.

Tiden har gått ut för det bolag som fick markanvisningen och då är det fritt fram för kommunen att bygga.

– Vi ska snart ut med upphandlingen och vår förhoppning är att bygga anläggningen under hösten, säger Lars-Erik Återgård.

Den nya idrottsplatsen kommer att placeras på en gräsyta i anslutning till Sticksjö skola.

Tanken är att eleverna på skolan kommer att få vara med och påverka hur spontanidrottsplatserna ska se ut.

– När vi gör upphandlingen så vill vi att det tas fram olika alternativ på utformning. Sedan får barnen vara och bestämma utifrån dessa alternativ, säger Återgård.

Även Liden har väntat länge på sin nya idrottsanläggning som kommer att ligga vid skolan, men även här har kommunen en plan.

– Vi vill gärna komma igång där också och den hoppas vi kunna göra klar under våren 2017, säger Återgård.

Hur mycket kostar anläggningarna?

– Vi beräknar att prislappen på varje idrottsplats ligger på omkring 1,5 miljon styck.

Men de här två anläggningarna är inte de enda som kommer att byggas utan nu finns beslut på ytterligare tre.

– Vi har svårt att hinna med att driva flera projekt samtidigt och därför genomför vi investeringarna allt eftersom.  Vi räknar med att köra igång och vara klar med Alnö, Bosvedjan och Bredsand inom något år, säger Lars-Erik Återgård.

Var kommer de att ligga?

– Vi utgår alltid för att de ska placeras i närheten till skolor. Då utnyttjas de så mycket som möjligt under både skoltid och när barnen är lediga.