Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen tänker inte ta över Bergåsen

Det finns fler utsiktsplatser än Mittpunkten som går en oviss framtid till mötes. Det står klart sedan kommunen frånsagt sig att ta över ansvaret för utsiktstornet på Bergåsen.

Vill man uppleva vyer i Ånge kommun så börjar bergstopparnas vegetation spela en allt mer avgörande roll. I alla fall om man ska se till antalet utsiktstorn som finns och fortfarande är i drift.

Utsiktstornet på Flataklocken raserades av stormen Ivar och ligger än i dag i spillror på marken. Och de torn som en gång i tiden fanns på Myckelmyrberget och Getberget är sedan länge förvandlade till skrot.

Nyligen kom också beskedet att det gamla brandtornet på Tovåsen kommer att plockas bort, samtidigt som kommunstyrelsen tagit beslut om att Ånge kommun inte är beredd att ta över ansvaret för utsiktstornet på Bergåsen.

– Det skulle krävas för stora insatser, dels genom att först rusta upp det i lagstadgat skick men sedan också i form av regelbundet underhåll, säger kommunstyrelsens ordförande Sten-Ove Danielsson.

Utsiktstornet ägs i dag av Borgsjö hembygdsförening som i oktober meddelade att de inte har någon möjlighet att rusta upp det gamla brandtornet. Ett torn som nu går en oviss framtid till mötes.