Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill bidra till Kustvägen

Inför del två i Kustvägenprojektet har föreningen sökt 3,6 miljoner i bidrag. En del av pengarna väntas komma från Sundsvalls kommun.

Projektet med att lyfta fram och marknadsföra Kustvägen har pågått under några år. Vägen sträcker sig från Mellanfjärden i söder till Fläsian i norr. Nu vill Kustvägen ekonomisk förening dra igång del två av projektet och för det söker man bidrag.

Syftet med den andra delen av projektet är bland annat att förbättra vägens prestanda samt att öka tillgängligheten till områdets sevärda kultur- och naturmiljöer. Satsningen på vägen som sträcker sig längs Njurundakusten passar in i Sundsvalls kommuns resursplan där ett av målen är att "utveckla turismen längs Kustvägen".

På tisdagen gav också politikerna i finansutskottet klartecken till att kommunen bidrar med sammanlagt 400 000 kronor. Förutsättningen för medfinansieringen är att övriga tillfrågade finansiärer bidrar med sin del.