Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill miljoninvestera i scen och betala med bygdemedel – kritik mot förslaget

Ånge kommun vill sedan länge köpa in en ny mobil scen. Den ska betalas med en miljon av bygdemedel, något oppositionen ställer sig frågande till.

– Jag och oppositionen har i Kommunstyrelsens arbetsutskott sagt att vi inte vill gå vidare med den här grejen. De har fortfarande inte kunnat redovisa nyttan med scenen, säger Leif Edh.

Han tycker, precis som hans partikollega Anders Öberg tyckte när den mobila scenen diskuterades förra året, att det finns för lite beslutsmaterial i förslaget.

– Man måste vara försiktig med att ta pengar från bygdeavgiftsmedlen. Det är i mångt och mycket föreningarnas pengar, så de måste få säga om de tycker att det är bra eller inte, säger Leif Edh.

LÄS MER: Humanistiska nämnden vill köpa utescen

Däremot tror han att scenen skulle kunna vara jättebra, men ifrågasätter var pengarna tas ifrån, och att man skulle spara in personalkostnader med en ny scen, vilket det står i motiveringen till humanistiska nämnden.

– Visst skulle det kräva mindre energi att sätta upp en ny scen. Men det betyder inte att man kommer sparka folk i det bolag som sätter upp den, och därigenom spara pengar, säger Leif Edh.

LÄS MER: Han invänder mot miljoninvestering

Kommunstyrelsens arbetsutskott har valt att inte fatta något beslut i frågan, utan i stället låta frågan gå till Kommunstyrelsen.

– Där måste man kunna uppvisa var nyttan finns med scenen. Gör inte det lutar det åt att oppositionen säger nej, säger Leif Edh.